Kultúrák közötti együttműködés

Az elmúlt időkben a fokozatosan előtérbe kerülő, országhatárokon túllépő projektek és munkacsoportok következtében a különböző nemzetek, kultúrák közötti együttműködés hatékonysága egyre jobban kihat a vállalatok sikerére is.

A témakör érdekessége, hogy még akkor is, ha az adott vállalat értékei tisztázottak, a különböző kultúrákból származó munkatársak különböző módon végzik el a munkájukat és azonos helyzetekben viselkedésükben, hozzáállásukban is különbségeket mutatnak. Amennyiben egy cég ezeket a különbözőségeket figyelmen kívül hagyja és azt gondolja, hogy az elvárások és értékek konkrét meghatározása elegendő a teljesítményhez, úgy ezek a különbségek könnyedén gátat tudnak szabni a sikernek és komoly frusztrációt majd motivációvesztést okozhatnak.

„Cross Cultural" azaz „Kultúrák közötti együttműködés" tréningünk a következő témaköröket öleli fel:

 • A különböző kultúrák szintjei
 • A kulturális jéghegy
 • A kulturális hullámvasút és annak túlélési kulcsai
 • Az egyéni és a célkultúra közötti hasonlóságok, különbségek és összehangolási lehetőségek
 • Kulturális kérdőív és felismerések

Programunk egy vagy két napos változatban várja Önöket. A mindennapokból kölcsönzött példákon, helyzeteken keresztül a résztvevők átélhetik, hogy milyen problémákat okozhat a nem megfelelő hozzáállás más országbeli kollegáinkhoz, viszont mekkora kiugrást is eredményezhet, amennyiben tudatosan és hozzáértően kezeljük a különbözőségeket.

A következő kérdéskörökkel foglalkozunk:

 • Milyen forrásaim vannak ahhoz, hogy megtudjam milyen hozzáállással érem el a legtöbbet egy adott célkultúrában.
 • Hogy lehet, hogy egyes országokból származó kollegák szinte mint barátok állnak hozzám, mások pedig ridegek? Hogy tudok ezzel a kihívással megbirkózni? Mennyire mutathatom saját természetemet, amennyiben ellentétben áll kollegám kultúrájával?
 • Miért reagálnak egyes kollegák gyorsan, míg mások hosszasan reflektálnak? Hogyan tudom befolyásolni külföldi kollegáimat, hogy válaszoljanak e-maileimre?
 • Mitől van az, hogy egyesek gyorsan döntenek, míg mások mindenki beleegyezését megvárják? Hogyan viselkedjek, amikor az új főnököm teljes szereplést vár el egy megbeszélésen én pedig visszahúzódó vagyok?
 • Érdemes-e magamból kiindulni, amikor egy másik országba küldenek egy projektmunkára és nem tudom hogy viselkedjek ahhoz, hogy elfogadjanak?
 • Mit tehetek, ha egy adott kultúra magatartásformái „idegesítenek" és mégis együtt kell működnöm?
 • Milyen trükkök léteznek ahhoz, hogy eligazodjak a sok-sok kultúra és a sok-sok utazáson túl lévő kollegák kulturális mixének dzsungelében, azaz hogy lehetek sikeres és hogyan vívhatom ki tiszteletüket?

Résztvevőink a tréning után azonnal be tudják építeni a hasznos tippeket mindennapjaikba és képzésünk után a különböző kultúrák közötti együttműködésük hatékonysága kiteljesedik.

Ezt a programunkat one-to-one formában is megrendelhetik.

„Nagyon köszönöm ezt a tréninget, szerintem ez volt eddig a leghasznosabb tréningem. Lehet ezt még felülmúlni..? Mindig sokat tanulok Tőletek..!”
Exxon Mobil

Minden jog fenntartva. Coded by Web-Neked