Coaching

Ahogy a piaci verseny mindenki számára egyre nagyobb kihívást jelent, úgy hatványozottan nő a nyomás a vezetőkön. A csapatvezetőktől, a supervisorokon keresztül egészen a felső vezetőkig minden felelős pozícióban lévő munkatársnak egyre nagyobb követelménynek kell eleget tennie. Nemcsak szakmájában hanem beosztottjai vezetésében is. A Results Training ebben segít Önöknek. Szoros együttműködésben és tudatos tervezésben mérjük fel igényeiket, teszünk javaslatokat és olyan programokat tartunk, melyeket a résztvevők a tréning másnapjától beültethetnek mindennapjaikba. Természetesen a follow-up munkában is számíthatnak ránk, hiszen a siker az utánkövetés minőségétől is függ.

Vezetőfejlesztésünk a következő módszerekkel történhet:

Helyzetfelmérés

Ügyfeleink között vannak olyanok, akik tudják, hogy szükségük van vezetőik fejlesztésére, de nincs kapacitásuk a pontos szükségletek felmérésére. A Results Training segít Önöknek abban, hogy megvizsgálja, mire is van vezető beosztású munkatársaknak konkrétan szüksége, ehhez a legkülönbözőbb technikákat alkalmazzuk. Néha egy egyszerű online felmérés adja meg a választ, más helyzetekben one-to-one interjúk segítenek a fejlesztendő kompetenciák meghatározásában. Ezek lehetnek magukkal a résztvevőkkel vagy akár egészen a 360 fokos felmérést is felölelhet az igényfelmérés. Más esetekben különlegesebb, ritkább eszközöket ajánlunk mint például a COI-t (Cultural Orientations Indicator), vagy használjuk az MBTI (Myers Briggs Typology Indicator) és a DISC diagnosztikai eszközöket is. Az igényfelmérés során számos fejlesztendő területet meg tudunk állapítani: legyen az a nem kielégítő döntéshozatali képesség, fejlesztendő kommunikáció, érzelmi intelligencia erősítése. A szükségletfelmérés eredményére épülően elkészítjük tréning illetve képzési javaslatunkat, melyet átbeszélünk és megvitatunk megrendelőnkkel. Természetesen rugalmasan kezeljük az ezután felmerülő további igényeket, adaptációs kéréseket. Fejlesztési menetrendünkön addig dolgozunk, míg az mind szakmai szempontból mind pedig vállalati szemszögből nézve a legoptimálisabb eredményeket vetíti előre.

Coaching

Néhány esetben ügyfeleink azzal keresnek meg, hogy egy adott vezetőjüket fejlesszük egyénileg. A nemzetközi diplomával rendelkező coachaink one-to-one 1-2 órás coaching ülésekkel segítik általában 12 héten keresztül ügyfeleinket, a coachee-t. Vezető trénerünk az ICF által elismert Results Coaching képesítéssel rendekezik. Coaching fejlesztésünk elején a coach a coachee-val vezetett kérdéstechnikákon keresztül megállapítja, hogy mi lesz az a három fejlesztendő terület, amin dolgozni fognak. Arra is gyakran látunk példát, hogy az intervenciót meghatározó megrendelőnk kijelöli a fejlesztendő területet és a coach a coachee-val közösen további coaching célokat határoznak meg közösen, annak érdekében, hogy a coachee motivációja a lehető legmagasabb legyen saját maga számára is.

Példák coaching célokra:

  • Hogyan lehetek magabiztosabb prezentációim terén?
  • Hogyan lehetek egyszerre szakmailag is hatékony és jó vezető?
  • Hogyan érhetem el az optimális munka és magánélet egyensúlyt?
  • Hogyan növelhetem saját motivációmat?
  • Hogy növelhetem stressztűrő képességemet és hogyan tudok úrrá lenni magamon konfliktusos helyzetekben a beosztottjaimmal?
  • Hogy növelhetem az értékesítő beosztottjaim forgalmát a cég által meghatározott szintre?

Tréningek:

Legtöbb tréningünk esetében a vezetőfejlesztés 10-12 fős csoportokban történik. A résztvevők jöhetnek különböző osztályokról (nagyobb cégek esetében) de gyakran előfordul, hogy egy kisebb cég valamennyi vezetője együtt vesz részt képzésünkön. Miután meghatároztuk, hogy milyen igényekre kell tréningünknek választ adnia, értesítjük résztvevőinket az esetleges feladat(ok)ról, melyeket el kell végezniük a tréninget megelőzően. Tréningeink az „experimental", azaz gxyakorlatorientált irányt képviselik, nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő tudás-élvezet-megtapasztalás arányra.

10 éves tapasztalatunk szerint a megtapasztaláson alapuló tréningstílusnak köszönhetően a résztvevők hozzáállásukban és tudásukban akár egy 2 napos intervenció következtében is ugrásszerűen fejlődnek és mindemellett elkötelezettségük és motivációjuk is megnő. Erről tanúskodnak az anoním kiértékelések és megrendelőink törzsügyfelekké válása. Számunkra az is nagyon fontos, hogy a résztvevők jól érezzék magukat, azaz minding szem előtt tartjuk az általunk alapkövetelményként számontartott „edutainment" hozzállást, tehát ne csak tanuljanak, hanem felejthetetlen karaktere miatt a tréning végén energiával feltöltve és motiváltan távozzanak. Számos alkalommal tapasztaljuk, hogy résztvevőink maguk kezdeményezik a folytatást, hiszen olyan nagy támaszt kapnak munkájukhoz. A tréningek köztudottan a life long learning kihagyhatatlan részét képezik.

A tréninggyakorlatok a csoportösszetételtől függenek. Lehetővé tesszük résztvevőink számára, hogy megfelelő keretek között megosszák egymással tapasztalataikat, más feladatok az asszertivitást is fejlesztik az adott témakör mellett és vannak olyan módszereink melyek a bizalom és a coach típusú vezetést is integrálják az adott modulba.

Vannak egyszeri kétnapos tréningjeink, de természetesen számos ügyfelünk választja a hosszabb időre elnyúló (pl. féléves) intervenciót, melynek során a tudást és tapasztalást, fejlődést mélyebb szintekre tudjuk vinni.

Tréningjeink vagy külső helyszínen vagy a megrendelő irodaépületében kerülnek megrendezésre. Mi segítjük ügyfeleinknek abban, hogy tapasztalataink szerint mely megoldás milyen esetekben az ideális és az esetlegesen zavaró tényezőket hogyan küszöbölhetjük ki.

Ügyfeleink gyakran intervencióink különböző fajtáinak egyidejű kombinációját kérik, hiszen igényeik, fejlesztési elvárásaik így tudnak leginkább teljesülni. Tehát bizonyos esetben egyesítjük a tréning, coaching, házi feladatok, belső képzési modulok és akár az internet-es tanulás színes lehetőségeit is. Természetesen örömmel mérjük fel, hogy az Önök esetében mely módszer a legideálisabb.

„A coaching folyamat az elején számomra teljesen ismeretlen volt, így bizonyos kétkedéssel is fogadtam, amint az ki is derült. Az első pár alkalom után azonban már tisztult a kép, hogy mit is várhatok tőle és úgy érzem sikerült közösen, a te segítségeddel kitűzött célokat, céljaimat elérni. Sokat segítettél a jó irányba terelni a mindig jól megfogalmazott kérdéseiddel és tanításaiddal. Köszönöm!”
Kiss Péter Honeywell

„Nagyon jó volt a tréning, sokat tanultam és jól éreztem magam. Szívesen jövök máskor is!”
Samsung

„Köszönöm a kapott tudást, és a mutatott irányt"
Kiss Csaba

Minden jog fenntartva. Coded by Web-Neked